Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.

Hulp aan slachtoffers orkaan Matthew

Cordaid Mensen in Nood springt slachtoffers van de orkaan Matthew te hulp met 50.000 euro.

Orkaan Matthew, die op 4 oktober over Haïti heen raasde, heeft aan honderden mensen het leven gekost en heel veel schade veroorzaakt. Daken zijn van huizen geblazen, andere huizen zijn verwoest en overstromingen en modderstromen hebben een spoor van vernieling achtergelaten.

Hulpverleners brengen in kaart wat precies de behoeften zijn. Cordaid heeft alvast 50.000 Euro toegezegd voor de eerstenoodhulp.

Cordaid stelt rekeningnummer 667 beschikbaar voor de slachtoffers van de orkaan.

Steun de slachtoffers van orkaan Matthew – DONEER NU!

Paul Borsboom, noodhulpcoördinator van Cordaid: “Wij staan klaar om eerste levensbehoeften zoals voedsel, water, onderdak en gezondheidszorg te regelen. Daarna moeten we zo snel mogelijk aan het werk om te zorgen dat de mensen weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.”

Haïti moet weer vanaf nul beginnen

Onder andere de schade aan de veestapel is enorm. Veel geiten zijn verdronken; dat terwijl vee de belangrijkste bron van inkomsten is voor een grote groep Haïtianen in het gebied dat is getroffen door orkaan Matthew.

“Het is erger dan gedacht,” vertelt Martine Haentjens, landendirecteur van Cordaid in Haïti. “Haïti moet weer vanaf nul beginnen. Ik houd mijn hart vast voor het departement Grand’Anse. Dat is nog helemaal niet bereikbaar, ook niet telefonisch. En dat is het gedeelte waar Matthew het langst is blijven hangen. Geen golfplaat zal daar nog op een dak liggen.”

Kijk hieronder naar enkele foto’s die onze collega Martine Haentjens nam van de ravage op Haïti.

Hurricane Matthew wreaks havoc on Haiti