Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.

Onze organisatie

Als onderdeel van Cordaid werken we nauw samen met een uitgebreid netwerk van lokale partnerorganisaties én de lokale bevolking.

Onze organisatie

Cordaid Mensen in Nood is een fonds van Cordaid, één van de grootste ontwikkelingsorganisaties van Nederland. Cordaid is een katholieke ontwikkelingsorganisatie die armoede en uitsluiting bestrijdt in ’s werelds meest kwetsbare samenlevingen en conflictgebieden. Waar samenlevingen gebukt gaan onder geweld en ongelijkheid, bouwen wij aan bloeiende gemeenschappen. Dit doen we door veiligheid te bieden, samen kansen te creëren en de kracht in mensen naar boven te halen.

We hebben kennis en ervaring in de meest kwetsbare gebieden ter wereld en hebben toegang tot de lokale, nationale en internationale bestuurlijke infrastructuur. We beschikken over een sterk internationaal netwerk. We werken samen met 693 lokale partnerorganisaties in 28 landen. In Nederland wordt Cordaid gesteund door bijna 400.000 donateurs.

100 jaar ervaring

Cordaid Mensen in Nood zet zich al jaren in voor de meest kwetsbare mensen, overal ter wereld. In 1914, tijdens de Eerste Wereldoorlog, begonnen we dicht bij huis: we brachten Belgische weeskinderen uit kampen onder bij Nederlandse gezinnen. Lees hier meer >

Tegenwoordig werken we in landen als Haïti, Kenia, Ethiopië, India en Bangladesh. Daar bereiden we de bewoners voor op rampen zoals droogtes, overstromingen en conflicten. Onze jarenlange ervaring in het verlenen van noodhulp heeft ons geleerd dat goed voorbereid zijn op een ramp, de impact van een volgende ramp verkleint.

Een wereldwijd netwerk

Cordaid Mensen in Nood maakt deel uit van Caritas. Dit noodhulpnetwerk heeft bijna 1000 partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Deze organisaties werken ook in de meest afgelegen gebieden.

Meer weten over Cordaid? Klik hier