Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.

SHO

Een netwerk van organisaties die de handen ineen hebben geslagen om over de hele wereld mensen in nood hulp te bieden.

SHO staat voor samenwerkende hulporganisaties.

Cordaid Mensen in Nood is lid van de Samenwerkende Hulporganisaties. Samen met allerlei andere organisaties proberen wij de levens van mensen in rampgebieden zo dragelijk mogelijk te maken.

Allerlei soorten hulp

SHO klinkt vrij breed, maar is in de praktijk heel concreet. Waar hulp nodig is vanwege armoede of een natuurramp, gaat Cordaid Mensen in Nood over tot actie. Zo helpt Cordaid jonge moeders in Afrika, die door onkunde of omstandigheden hulpeloos moeten toekijken hoe de overlevingskans van hun kindje elke dag afneemt. Cordaid bouwt daarentegen ook huizen in Pakistan die zware overstromingen overleven, waardoor de bewoners van risicogebieden niet werkeloos hoeven toe te kijken hoe de stormen en zware regenval hun huizen meesleuren.

Noodhulp

Cordaid Mensen in Nood komt in actie in gebieden waar natuurrampen hebben plaatsgevonden. De verwoesting van zo’n ramp is altijd enorm en alle handen zijn nodig om de afwikkeling van de ramp tot een goed einde te kunnen brengen. Ook in de recentelijk nog getroffen Filipijnen zitten we niet stil. We werken keihard om elke Filipijn alle hulp te bieden die hij nodig heeft. Onze hulp is in die contreien hard nodig.

Wederopbouw

Ook na een periode van rampspoed blijft Cordaid Mensen in Nood een oogje in het zeil houden. We helpen mee met de wederopbouw van gebieden en steden die door een natuurramp zijn getroffen. Zo weten we zeker dat ieder de hulp krijgt die hij nodig heeft.

Hulp

Onze missie lijkt misschien niets minder dan een nobel streven, maar we weten wat voor verschil we kunnen maken. Helaas kost hulp, hoe goed bedoeld ook, geld. En daar willen wij ú om hulp vragen. Met een paar euro per maand helpt u Cordaid Mensen in Nood al uit de brand, aangezien wij met zo’n bescheiden bedrag al heel veel verschil kunnen maken voor zij die om hulp verlegen zitten. Of u nu eenmalig of elke maand een donatie overmaakt, is ons om het even. Wij waarderen elke euro die we krijgen om anderen te helpen.